CV-bygger » Blogg » Hvordan beskrive arbeidserfaring på en CV for ansettelse

Hvordan beskrive arbeidserfaring på en CV for ansettelse

Oppdatert:
Arbeidserfaring i en CV er det viktigste elementet som en arbeidsgiver følger nøye med. Det er denne delen som vanligvis ses mest detaljert, siden den fungerer som en historie om kandidatens arbeidsaktivitet. Med en høy grad av sannsynlighet for å få en ny jobb, gjentar en person ordningen han fulgte før. Derfor er det verdt å nærme seg fullføringen av arbeidserfaringskolonnen så nøye som mulig.

Hva du skal skrive i en CV om arbeidserfaring

arbeidserfaring – det er ikke bare en linje i et dokument. Hun kan si mye om søkeren, hans personlige og faglige egenskaper, samt hans prestisje som spesialist. En ting — å ansette en ettertraktet fagperson som selv sluttet i sin tidligere jobb på grunn av lav lønn er noe helt annet — en middelmådig utøver som ble permittert på grunn av uaktsomhet, brudd på arbeidsavtale eller fravær. Skriv derfor ærlig. Men samtidig er det ingen som forbyr å fremheve de mest fordelaktige aspektene og uønsket informasjon — nevne, men ikke fokuser på det. Det avhenger av et velskrevet avsnitt som angir arbeidserfaring om kandidaten vil bli invitert til en videre, mer detaljert samtale, eller om CV-en vil bli sendt til papirkurven.

Navn på organisasjonen og beskrivelse av dens virksomhet

abstrakte ord — sløsing med papir. Arbeidsgiver er alltid interessert i detaljer. Organisasjonens navn må skrives i sin helhet. Forkortelser og forkortelser er bedre dechiffrert — ikke overdriv berømmelsen til kontoret der søkeren tidligere jobbet.

En utmerket form for fylling er en tabell, der en bestemt type informasjon vil bli plassert i hver kolonne (for eksempel, «arbeidsperiode» eller «grunn til å forlate»), og antall linjer vil tilsvare antall oppføringer i arbeidsboken.

Det er ikke dårlig å legge til typen aktivitet i navnet, siden det ene ikke alltid følger av det andre. Du må være spesielt forsiktig hvis du planlegger å jobbe i et selskap med lignende profil. — dette vil bli et konkurransefortrinn for CV-en blant andre.

Arbeidsperiode

I en standard CV er det vanlig å angi måned og år for ansettelse og oppsigelse. En fullstendig dato er også tillatt, men ikke nødvendig. Men ett år skal ikke angis. Dette gir mening bare hvis søkeren har 40 års arbeidserfaring i én bedrift. Eksempel på arbeidserfaring i CV i løpet av 2017–2019 — det kan like mye være tre hele år, eller et år og to måneder. Denne erfaringen trenger avklaring. Det er bedre å ikke skrive årsaken til oppsigelsen i CV-en.

Stilling inneholdt

Jo mer spesifikt kandidaten beskriver sitt jobbansvar ved forrige jobb, jo mer verdi vil rekruttereren trekke ut fra CV-en. Noen stillinger må dechiffreres, det er ønskelig å legge til noe til andre som forklarer spesifikasjonene til arbeidsforhold.Si «sjef» — for generelt konsept, men «Salgssjef» eller «personalsjef» — dette er mer detaljert. Hvori «sveiser» — ganske uttømmende innlegg, men «elektrisk gasssveiser» ser å foretrekke.

Job ansvar

Posisjonsindikering — bare en del av informasjonen, men listen over jobbansvar i CVen skal beskrive uttømmende «arbeidsportrett» søker. I tillegg har forskjellige foretak en annen forståelse av listen over plikter til en spesialist i en bestemt profil.

Her er det verdt å fokusere på hvilken type aktivitet som vil være relevant for fremtidens arbeidssted. Så rekruttereren vil umiddelbart forstå at søkeren som har utarbeidet CVen allerede har jobbet direkte i det riktige feltet, noe som betyr at han ikke vil kreve omskolering og vil være i stand til å bli involvert i arbeid så raskt som mulig. 

Å kombinere et bredt spekter av ansvar i en bestemt stilling bør dekkes av søkeren svært nøye. På den ene siden viser dette sin universalisme og uunnværlighet. På den annen side vil dette fungere som et uuttalt signal til arbeidsgiver om at en nyansatt kan tildeles mer enn de burde. — håndtere. Dessverre er et slikt produksjonstriks ganske vanlig på det innenlandske arbeidsmarkedet. For å beskytte deg selv, bør du være ressurssterk. Angi for eksempel at kombinasjonen av ulike jobbansvar ble reflektert i den tilsvarende godtgjørelsen. I tilfelle når relaterte aktivitetsområder i CV-en ikke er av interesse for arbeidsgiver, kan de ikke nevnes i det hele tatt.

Коллеги с хорошим опытом работы

Nøkkelprestasjoner

På dette tidspunktet ønsker rekruttereren vanligvis å se forskjellen mellom kandidaten og massen av andre søkere, hans profesjonelle prestasjoner. Et velkjent tverrgående intervjuspørsmål: «Hvorfor skal vi ta deg?» Og i arbeidsgiverens øyne vil søkeren få pluss bare hvis han er så nøyaktig som mulig. Flere tall, mindre lange resonnementer. Her må du lage en skikkelig sakskvis fra tjenestetiden. Uttrykk «Økt merkeappell i markedet» høres for patetisk ut, men ubeviselig. Og her er ordlyden «Oppnådde en økning i kjøp av varer fra 50 til 200 enheter for hvert utsalgssted i nettverk N» kan sikkerhetskopieres med fakta om nødvendig. Og hvis vi snakker om en viktig stilling og store penger, vil ikke lederen for et selskap som leter etter en ny ansatt være for lat til å gjøre dette.

Hvilken arbeidserfaring bør inkluderes i en CV?

Bekjentskap med kandidatens arbeidshistorie bør etterlate et positivt inntrykk om den potensielle medarbeideren etter å ha lest, og arbeidserfaringen i CV-en bør bidra til dannelsen av dem. Det er i kandidatens interesse å presentere sin arbeidserfaring i CV-en som en ubetinget fordel ved søknad om ønsket stilling. Og det betyr å følge noen få regler:

  1. Bruk nøyaktige tall. Nøyaktig informasjon inspirerer ikke bare tillit, men lar deg også evaluere kompetansen og produksjonseffektiviteten til en spesialist.
  2. Ikke skjul fakta. Hvis det var kontroversielle øyeblikk i den siste karrieren, bør du ikke maskere dem med vilje. Etter å ha gjort forespørsler vil rekruttereren fortsatt finne ut hva den tidligere ledelsen har, og da vil kandidaten komme i en vanskelig situasjon.
  3. Gjør negative til positive. Striden med den tidligere sjefen, som skrev under på oppsigelsen under artikkelen, kan tenkes som en kamp for en progressiv idé, som ledelsen på grunn av sin sneverhet ikke ønsket å akseptere. Denne ideen kan forresten loves som ny oppstart ved ansettelse med god lønn.

De viktigste feilene ved angivelse av arbeidserfaring

Feil som gjøres når du skriver en CV kan gjøre søkeren en bjørnetjeneste. Selv om en spesialist representerer en viss interesse for arbeidsmarkedet, vil det dukke opp flere spørsmål for ham på intervjuet. Følgende feil bør unngås:

  • Feil informasjon. Farene ved å forvride sannheten er allerede nevnt. Oppfinn ferdigheter som ikke eksisterer — farlig spill. Tross alt, hvis en ny ansatt blir betrodd det han erklærte, men faktisk ikke gjorde, vil bedraget bli avslørt, og deretter farvel, omdømme.
  • Løse formuleringer. Rekrutterere er på vakt mot vanlige setninger og navn. Hvis i grafen «posisjon» kostnader «Veileder», og i grafen «prestasjoner» — «Ledet avdelingen godt», det kan mistenkes at en treg og skruppelløs ansatt gjemmer seg under uinformative ord.
  • Mangel på fantasi. Hvis alle bare skrev sannheten, og bare tørr tekst, ville den menneskelige faktoren være fullstendig eliminert. Men det er han, så det er verdt å vise litt iver, fantasi og press for å oppnå ønsket stilling.

Hva du skal fortelle studenter uten arbeidserfaring

Alle begynner et sted. Mangel på erfaring — ikke en setning. Den kan erstattes av annen informasjon, som noen ganger viser seg å være sterkere enn en imponerende merittliste.

Pedagogisk og industriell praksis

Øve på — Dette er faktisk en arbeidsaktivitet, bare med noen begrensninger — eleven undervises og får ikke utbetalt lønn. Ved å demonstrere fremragende kvaliteter kan studenten få gode anmeldelser fra produksjonsmentor og leder for bedriften, som kan legges ved CV-en.

Praksis

Alle heltidsstudenter skal jobbe i den fastsatte perioden i en spesialisert bedrift. Fortvil ikke over at en ung spesialist vil bli sendt til en ikke-prestisjefylt stilling — tross alt, hvis han viser seg her, vil han bevise sin faglige levedyktighet. Dette bør absolutt være et viktig poeng i CV-en.

Avhandling

Det er ikke for ingenting at en seniorstudent ikke sover om natten, sitter på biblioteket eller tegner diagrammer. Hvis han planlegger å jobbe i sin spesialitet, kan et interessant emne i oppgaven være av interesse for arbeidsgiveren. For eksempel vil en student som utvikler kjøletekniske løsninger være en ønskelig kandidat for produksjon av denne produktserien.

Sosialt arbeid

Hvis vi snakker om en stilling som innebærer å jobbe i team, vil det være et pluss å nevne sosiale aktiviteter. Tross alt er en slik kandidat omgjengelig og vet hvordan han skal kommunisere med mennesker, og dette i seg selv er en verdifull kvalitet.

Personlige kvaliteter

Med vekt på sin flid, engasjement og pliktoppfyllelse, kompenserer studenten for mangelen på arbeidserfaring med personlige egenskaper i CV-en, som om han vil si: «Hovedtingen — arbeidslyst og et iherdig sinn, takket være dette vil jeg lære så raskt som mulig og komme selskapet til gode».